Testimonials

WAAROM SUN-FICTORIE

KLANTEN AAN HET WOORD

DIT ZEGGEN KLANTEN OVER ONS

J.M. van Rosendaal

Onlangs 22 panelen laten plaatsen op het dak aan de achterkant van het huis met een totaal vermogen van 5500 Wp. Dit zou in de praktijk toch zo’n 4500 kWh per jaar op moeten kunnen leveren, een besparing van ca. Euro 1000,- per jaar op de stroomrekening. Het is inderdaad een dure, of beter gezegd een grote investering, maar na ca. 11 jaar heb je je investering + de rente die het investeringsbedrag opgeleverd zou hebben terugverdiend (uiteraard is dit berekent met een gelijkblijvende rente over je spaargeld van 2% en gelijkblijvende stroomprijs van Euro 0,23 / kWh, niemand weet wat er ons de komende 11 jaar allemaal nog allemaal te wachten staat, maar je moet ergens vanuit gaan). Aangezien de panelen na 25 jaar nog minimaal 80% van hun oorspronkelijke vermogen zouden moeten leveren is dus de resterende levensduur “de winst”. Hierbij moet wel in ogenschouw worden genomen dat de omvormer tussentijds een keer vervangen zal moeten worden en dat kost toch ook gauw 2 jaar opbrengst ! De overheidssubsidie van max Euro 650,- (15% van de materiaalkosten met een max dus van Euro 650,-) is mooi meegenomen, maar niet van doorslaggevende aard. De primaire reden (voor ons althans) is dat je je maandelijkse uitgaven kunt verlagen waardoor het leven weer iets gemakkelijker kan worden, zeker in deze tijd waar er steeds meer aanslagen op je beurs gedaan worden zonder dat er (voldoende) wordt gecompenseerd (loonstijgingen). V.w.b. het uiterlijk: daar zit ik niet mee, ik kan mijn dak nu goed benutten en dat vind ik veel belangrijker dan het feit of die dakpannen mooier zijn of niet + als bijkomstigheid is het milieu er ook nog mee geholpen.

J.M. van RosendaalBN De Stem 25-09-2013
Hans Kranenbarg Architect

In de gebouwen die ik ontwerp is de duurzaamheid heel belangrijk. Nu is ook mijn eigen kantoor volledig zelfvoorzienend met elektriciteit. De zonnepanelen van Sun-Fictorie zijn perfect uitgelijnd op het dak zodat een strak resultaat verkregen is.

Hans Kranenbarg ArchitectDriebergen-RijsenburgHans Kranenbarg Architect
Egbert Buning

Tegenwoordig is duurzaam ondernemen niet meer weg te denken uit de moderne maatschappij. Voor ons als bedrijf betekent dit dat wij op een andere manier naar onze werkwijze en ons handelen zijn gaan kijken. Als maatlat gebruiken we hiervoor de drie P’s, People, Planet en Profit. Bij een duurzaam bedrijf zijn, naar onze mening, deze drie aspecten in balans. Bij de besluiten die we nemen, wegen we de voor- en nadelen voor de mens, het milieu en de financiële gezondheid van het bedrijf zorgvuldig af.

Een goed voorbeeld is de aanschaf van zonnepanelen op het dak van onze bedrijfsloods en –woning. Deze zijn in 2012 geplaatst door de firma Sun-Fictorie.  Onze eigen energieopwekking zorgt naar verwachting voor een 90% reductie in onze afname van het net. De reductie in CO2 uitstoot is dus aanzienlijk en de terugverdientijd van de zonnepanelen zorgen voor een prima balans tussen Planet en Profit.

Egbert Buningdirecteur van Buning Wegenbouw ZuidwoldeBuning Wegenbouw BV
Annemiek Metz

Sinds december 2012 hebben wij een zonnestroomsysteem van Sun-Fictorie. Zonnepanelen wilden wij al lang maar ons dak is niet op het zuiden. Sun-Fictorie kwam met een mooie oplossing. Zo is onze stroom goedkoop.

Annemiek MetzWoont in Enschede
Dorine van Gulik

Sinds 2009 hebben wij een zonnestroomsysteem van Sun-Fictorie op ons dak. Bijna al onze stroom wekken wij nu zelf op. Al 4 jaar lang werkt het systeem zonder dat we er naar om hoeven te kijken.

Dorine van GulikWoont in Hoogeveen

HEBBEN ZIJ U KUNNEN OVERTUIGEN?

👍

Voordelen

Click here to add your own text

Zonne-energie is een onuitputtelijke vorm van energie, waarmee u kunt voorzien in uw eigen energiebehoefte.

🔆

Aanschaf

Click here to add your own text

Wij vragen geen aanbetaling, u kunt het systeem betalen bij aflevering. Daarnaast adviseren wij u graag over subsidiemogelijkheden.

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

© Copyright - Sun-Fictorie